Trainingsverslag Assen 16 mei 2003
Dirk op Assen - 16/5
(Assen, 16 mei, Dirk) Gisteren een uitstekende training op Assen gereden! Sinds de race van afgelopen maandag heb ik het gevoel dat ik plots vlotter rij; soepeler en ook sneller. Het is alsof "het knopje" duidelijk een beetje verder gedraaid is. Wie zelf op circuit rijdt weet wat ik bedoel ... Ook op Assen ging het erg vlot en heb ik mijn persoonlijke beste tijd van eind vorig jaar (1:39:97) - die dan nog in een race gereden was - verpulverd. Niet alleen heb ik gisteren een 1:37:15 neergezet maar ik heb in de namiddag bijna constant 1:37 of 1:38 gedraaid. Dat is vooral goed nieuws voor mij omdat ik met deze rondetijden toch een beetje competitief zou moeten zijn in de S1 klasse in de Zomeravondcompetitie, waar in augustus en september 6 races op Assen op het programma staan.

Dirk op Assen - 16/5 Dirk op Assen - 16/5
En van de jongens in de pitlane wist mij trouwens te vertellen dat je na een dagje Assen (waar met transponders wordt gereden) je rondetijden kan opvragen op www.mylaps.com ... En het is nog waar ook! Als je je transpondernummer genoteerd hebt kun je nadien inderdaad je rondetijden opvragen op die site. Ik heb de tijden vergeleken met die van mijn laptimer en het zijn 100% zeker mijn tijden. Fantastisch systeem!

Op 17 en 18 mei werden trouwens de Ducati Club Races verreden op Assen. Het vrij rijden was dus een ideale extra training voor veel deelnemers. In de namiddag stroomde de paddock trouwens helemaal vol met rode italianen. Ducati rijders ... veel toffe gasten), sommige iets minder ("Oh, jij rijdt met een Honda .. nou ja, die mensen heb je ook" - pas na enkele minuten drong het door dat die gast dus niet aan het zwanzen was ...).
Op de foto's zie je dat een Ducati nog niet wil zeggen dat je Foggy bent ... yek yek yek. ("Foggy" in kwestie was naar het schijnt een beetje geschrokken :-) Het was niet bepaald de enige Duc die er moest aan geloven die dag ... Banzai rules!!!
(Bedankt voor de foto's Herman!)


[ terug naar nieuwsitems ]