Wedstrijd Zomeravondcompetitie op Assen (Dirk) - 5 augustus 2004

Eindelijk mijn eerste sprintwedstrijd van het seizoen! De kalender van de ZAC was voor mij de magerste van de afgelopen jaren aangezien er slechts 2 wedstrijden niet op Zandvoort plaats vinden. In het begin van het seizoen was ik nog in een heftig debat verwikkeld met de organisatoren over mijn reden om niet meer op Zandvoort te rijden. Ik stelde - en stel nog steeds - dat de snelle "Bosuit" bocht levensgevaarlijk is door het totale gebrek aan uitloopruimte. Wie vindt dat Zolder "een echt autocircuit" is moet eens naar Zandvoort gaan: het kan altijd erger ...

Een paar weken geleden heb ik trouwens spijtig genoeg gelijk gekregen. Na verschillende erg zware ongevallen in de laatste jaren - steeds in die bocht - is er nu ook een piloot overleden aan de gevolgen van een crash in de vorige ZAC wedstrijd. En dus wacht ik elk seizoen tot er op Assen of Zolder wordt gereden. Deze wedstrijd was voor mij de eerste dag op Assen dit jaar. De eerste circuitdag van de MSSZ viel op dezelfde dag als de Club MET race op Oschersleben en de tweede volgt nu maandag - net iets te laat dus. Combineer dat met de CBR1000RR waaraan ik nog steeds moet wennen, het feit dat ik voor het eerst opnieuw omgekeerd kon schakelen en je raadt het al ... de resultaten waren niet geweldig.

Een 28e plaats op de grid na de kwalificatietraining met een beste (haha) tijd van 1:39. In de eerste race was er dus geen doorkomen aan; ik heb een paar plaatsen kunnen pakken maar zodra ik een te groot groepje voor mij had was het al gedaan; 25e plaats. In de 2e wedstrijd ging het allemaal wat vlotter maar meer dan een 18e plaats zat er niet in. Wel een aantal leukere duels uitgevochten en een beste tijd van 1:36; dus toch al op minder dan een seconde van mijn beste tijd van vorig jaar.

De categorie "goed nieuws":

- ik heb eindelijk de truc te pakken om de achterste remklauw snel opnieuw te monteren ... beter laat dan nooit :-)

- eindelijk een betaalbare oplossing gevonden om omgekeerd te schakelen (met dank aan Werner Daemen); er kwam wel heel wat aanpassen en veranderen aan te pas maar nu heb ik het helemaal zoals ik het wil; werkt perfect (enige nadeel is dat hierbij de zijstandaard moest verdwijnen)

In de tweede wedstrijd van de dag reed Dirk een ganse ronde achter Serge Smaling, die een camera gemonteerd had om achteruit te filmen. Het resultaat is "een rondje Assen met Dirk", waarbij de eerste helft (Nationale tot Meeuwenmeer) van de video van prima kwaliteit is. In de tweede helft speelt de lage zon wat parten ... De video toont ook overduidelijk waar het allemaal nog wat beter kan, bv voorbijgestoken worden op de Veenslang door een Suzuki SV650 zegt toch wel iets! Hmmmm ....

(klik op de foto om de video te zien)

[ terug naar nieuwsitems ]