Verslag Kawasaki Cup Magny Cours - 29 maart 2004

Het nieuwe seizoen voor de Kawa Cup is van start gegaan op Magny Cours. De toppers van vorig jaar Van Opdenbosch en De Sloovere zijn er niet meer bij maar de meeste sub-toppers nog wel. Thuy, De Wever, Deridder, Volon, ... ze zien het allemaal wel zitten voor dit jaar. De revelatie bleek echter Depoorter te zijn, vorig jaar nooit spectaculaire resultaten maar nu op Magny Cours veruit de snelste in de kwalificatietrainingen. Ook bij de nieuwkomers een paar snelle jongens zoals Lemoine en Van Vossel.

Pechvogel nr 1 was Thuy die niet aan de wedstrijd kon deelnemen, nadat een hardnekkig olielek aan het motorblok niet te repareren viel. In de warm up dan nam Depoorter geen enkel risico meer maar De Wever en Lemoine zetten tijden neer die dicht bij die van de kwalificatietrainingen van Depoorter lagen dus het beloofde toch spannend te worden.

Van bij de start van de wedstrijd was echter al duidelijk dat Depoorter wel degelijk in uitstekende vorm was. Hij nam de leiding, niet al te ver gevolgd door Volon, Deridder, Lemoine en De Wever. Deze laatste was echter pechvogel nr 2; in een poging om door te stoten naar de leiders is hij gevallen. Exit De Wever. Depoorter had intussen zijn voorsprong vergroot maar liep niet verder uit. Het zag er zelfs even naar uit dat de drie achtervolgers het gat zouden kunnen dichtrijden maar de onderlinge strijd vertraagde hen enigzins. Toen Lemoine wou doorstoten naar een podiumplaats verremde hij zich waardoor hij een achterstand opliep die niet meer goed te maken was. Hij wist wel de vierde plaats vast te houden tot de finish.

In de achterhoede was het ook best spannend. Rookies Decrits en Van Den Eynde bleven lang jagen op hun voorgangers maar Decrits moest uiteindelijk toch lossen. Een geslaagde eerste race zonder incidenten voor deze jongens, iets waar Hemmerijckx nog steeds van droomt. Eind vorig jaar in de cup gestapt maar nog steeds geen kwalificatie en dus nog steeds geen race. Het moet wel gezegd dat het bijna onmogelijk was om in de tweede kwalificatietraining nog een tijd te verbeteren, aangezien die zondagochtend als eerste manche plaats vond om 8.30h bij -2. Als je dan weet dat de wedstrijd zelf als allerlaatste manche van de dag plaats had is het duidelijk dat de Belgische Kawa cup misschien wel welkom is bij de FFM, maar dan blijkbaar alleen als ze zich tevreden stellen met de slechts mogelijke plaatsen in het schema. (Vorig jaar op Carole was het al niet veel beter ...)

De prijs voor hardnekkigste volhouder gaat naar De Jonghe, die tot 4 (vier!) keer toe dezelfde bocht miste waarvan 2 keer met een uitstap door het grint. En toch telkens opnieuw in de race gedoken, spijtig genoeg zonder eerst goed te kijken of er geen andere piloten kwamen. Geluk gehad ... En de race is uiteindelijk dus overtuigend gewonnen door Depoorter, gevolgd door Volon en Deridder. Er is uiteraard nog niets verloren (scratch klassement, remember?), alles is nog mogelijk. Op naar de Nurburgring!


[ terug naar nieuwsitems ]