Wedstrijd Club MET Oschersleben - 20 juli 2004

Verslag Pieter: Lang geleden dat we nog eens zelf voor nieuws zorgden op de site (Dirk zorgt meestal voor de interessante inhoud) dus een verslagje van de laatste maand. Na de eerste wedstrijd was ik niet echt tevreden over mijn eigen prestatie dus had ik me voorgenomen om nog een paar circuitdagen extra te doen en ook nog een beetje te werken aan de fysiek in het algemeen. Zo gezegd zo gedaan, nog een dag gaan rijden in Francorchamps met Kristof en dan nog eens trainen op Zolder met Mario en Alain. Beide dagen een redelijk tempo gereden dus tevreden terug naar huis kunnen gaan. Wat de fysiek betreft: de zondag gaan lopen, eenmaal per week gaan spinnen en af en toe eens gaan zwemmen. Jammer genoeg moet Vi van de gynaecoloog plat liggen ondertussen (voor zij die het dus nog niet wisten, wij verwachten ons eerste kindje rond 30 september) dus kan zij niet meer mee gaan zwemmen en ook niet meer mee op circuit! De voorbereiding van Oschersleben is dus goed verlopen, nu nog hopen op een redelijke wedstrijd!

Eind vorige week nog een nieuwe achterband gelegd, nieuwe remblokjes gestoken, olie ververst en zo was de moto klaar voor de reis naar Duitsland. Voor deze verplaatsing had ik pa zijn auto ter beschikking gekregen (merci pa), handig omdat deze groot genoeg is om ook in te slapen. Zondagmiddag was het dan zover, om twaalf uur 's middags thuis vertrokken want ik had afgesproken met Koene (Koen De Wever) in Gent West om 12.20 en dan samen met Koene en Monte naar Sterrebeek gereden waar Dirk om ťťn uur paraat ging staan. Daar aangekomen eerst met zijn allen Dirk zijn nieuwe aanwinst bewonderd, serieus de moeite zijn Fireblade 1000RR (met toen nog 900 km op de teller). De rit kon beginnen, en wat die betreft zal ik kort zijn: we zijn om half negen in Oschersleben aangekomen en onderweg hebben we niet veel zon gezien! Heel vermoeiend rijden maar we hebben het ervoor over (onderweg trouwens Arne, James en hun team tegenkomen).

In Oschersleben hadden Hans en Albert (Hell's Bells) een halve pitbox voor ons voorbehouden zodat we daar onmiddellijk konden beginnen uitladen, daarna een 'beetje' wachten en dan bbq'en maar. Rond een uur of ťťn gaan slapen na een paar pintjes gedronken te hebben bij de mannen van MMRT (Jorim, Hannes en co). Mijn nachtrust was nogal kort want rond vier uur was ik alweer wakker, rond 4u30 dan maar uit de auto gekropen en een wandeling gemaakt zodat ik het circuit toch al eens gezien had.

Tijd voor de training en dus ook de kennismaking met het voor mij totaal nieuwe circuit. Met zijn doordraaiende bochten vond ik het vooral een zwaar circuit voor heupen en knieŽn, je hangt bijna constant aan je moto ... Met het vorderen van de morgen gingen de tijden naar beneden en uiteindelijk kwalificeerden we als 43ste met een besttijd van 1'48" die ik gereden had (Dirk was nog een beetje aan het zoeken naar de goede afstelling van veren en bandenspanning voor zijn nieuwe aanwinst). Dirk nam de start voor zijn rekening en we hadden afgesproken dat hij een 40-tal minuten ging rijden, door een rode vlag situatie in zijn stint heeft hij uiteindelijk toch gereden tot rond tien voor twee. Gezien we voor deze race maar met zijn tweeŽn waren ging ik proberen om mijn tank leeg te rijden zodat Dirk zoveel mogelijk tijd had om te recupereren. Mijn eerste sessie duurde ongeveer 50 minuten, tank was nog niet leeg maar ik begon krampen te krijgen in mijn heupen! Dirk dus de baan weer op en na een half uurtje kwam Lijn teken doen dat Dirk ging binnen komen dus was het weer mijn beurt, ik hield het zo'n 35 minuten vol maar had ook nog een stuk rode vlag situatie ondertussen. In het klassement zaten we ondertussen op de 33ste plaats, voor de Ladies en voor onze buren (die mechanische pech hadden aan beide motoren). Er was dus nog twee uur te rijden in deze vijf uurs wedstrijd dus hadden we besloten om nog drie keer veertig minuten proberen te rijden om zo tijdverlies bij wissels te vermijden, dit lukte ons en uiteindelijk zijn we als 29ste geŽindigd! Niet slecht vond ik voor een nieuw circuit, geen valpartijen en ons goed geamuseerd en veel kunnen rijden, we waren allebei kapot!!

Na de wedstrijd besloten om die avond nog terug te rijden en zo om 4 uur terug in Beernem aangekomen, volledig uitgeput maar tevreden over de wedstrijd, op naar maandag voor de 1000 km van Zolder, hope to see you there!!!


[ terug naar nieuwsitems ]