Race verslag Club MET 12 mei 2003
Dirk op Zolder - 12/5
Banzai Racing heeft op 12 mei een erg mooie race gereden en is geëindigd op een 31e plaats algemeen (op 53 gestarte teams). Alle piloten van het team hebben een nieuwe persoonlijke beste tijd op Zolder gereden; voor Dirk en Pieter is dat nu 1:51 en voor Henk 1:49. Zie ook resultaten voor de volledige uitslag, klassement en individuele rondetijden van het Banzai Racing team.

Gastrijder Iwan van der Valk (Moto 73, Powerbikes team) - die was voorzien om deze race met Banzai Racing mee te rijden - werd in extremis nog vervangen door Henk. Patrick Beckers - de andere helft van het Powerbikes team - die met HZ racing zou deelnemen werd (ook in extremis) nog vervangen door Eddy Bröker, wat het team geen windeieren heeft gelegd; Eddy reed een beste tijd van 1:47!

Er zijn altijd wel een paar teams waar je toch graag voor zou eindigen :-) ... in ons geval was dat het Spazio Ladies team. Dat is niet gelukt. Met 1 seconde verschil!!! Dan ben je dus 4 uren aan een stuk vol gas aan het geven en uiteindelijk haal je het niet met 1 seconde verschil. Eén seconde, ik ben er nog niet goed van. Hadden we maar ... stiller gereden in de pitlane, dan had Hans ons niet gedurende ongeveer 5 seconden berispt en hadden we het gehaald. Of die éne onvoorziene pitstop kunnen vermijden, dan hadden we waarschijnlijk zelfs een 26e plaats gehaald. (Hey; in de vorige race hadden we er zo twee aan ons been - we gaan er op vooruit!) In de laatste rondes van de race heeft Pieter er werkelijk alles uit geperst om het nog te halen ... op de monitor kon je volgen hoe hij 2 seconden per ronde inliep op Caroline ... 1 ronde te weinig, 1 seconde te kort. Het was in elk geval een pak spannender dan de MotoGP race van zondag!

Er is echter nog troost; zo is Dirk er in geslaagd om Brian Heybroeck (HZ Racing) voorbij te gaan, wat deze laatste niet echt verwacht had. Yek yek yek ... (Voor wie zich afvraagt wie Brian, Eddy, Iwan en Patrick zijn: het zijn allemaal piloten die ook deelnemen aan de Zomeravondcompetitie (Nederland) waar ook Dirk deelneemt - sprintraces, vnl. op Assen.)

Conclusie: Prima race, nieuwe persoonlijke records en geluk gehad met het weer.

Minder geluk hadden de piloten die betrokken waren bij een valpartij in de opwarmronde, op het recht stuk waar de helpers voor de Le Mans start klaar staan. Even schrikken!

Trivia: In deze race waren er nauwelijks 3 teams waar de snelste piloot een beste rondetijd van meer dan 1:50 gereden heeft ... Club MET, snelle jongens!

Dat organisator Hans vd Ven over een speciaal gevoel voor humor beschikt mag blijken uit het feit dat hij een beker voor "stapvoets rijden" heeft uitgereikt aan het "Joma 2" team, met oa. Wilske als piloot. Beter gezegd; toen hij een beker gaf aan dat team "dat als eerste had begrepen dat je in de pitlane aan een stapvoets tempo moet rijden" hoorde ik nogal wat piloten mompelen "dat het niet moeilijk was, die mannen rijden overal stapvoets, ook op het circuit" :-)


[ terug naar nieuwsitems ]