Trainingsverslag Zolder - 15 juni 2003
Dirk op Zolder - 31/5
(Dirk) Ik ben op 13 en 14 juni gaan trainen op Zolder. De 14e was erg leuk voor een aantal redenen (zie verder) maar over vrijdag de 13e kunnen we kort zijn; geen echt goede tijden gereden en mijn eerste geluidsovertreding ooit opgelopen. Het was erg lang geleden maar er werd op Zolder opnieuw met transponders gereden, zij het dan enkel om de geluidsovertredingen vast te stellen. Met "succes" dus ... Ik begrijp er geen barst van. Aan mijn moto is niets veranderd sinds ik begin dit seizoen bij wijze van test opzettelijk zo dicht mogelijk voorbij de (bemande) geluidsmeting ben gereden aan een zo hoog mogelijk toerental. Herhaaldelijk. Nooit een overtreding en nu dit; dat belooft voor de rest van het jaar. Ik had ook geen zwarte vlag opgemerkt dus ik ben pas een tijdje na de feiten de vaststelling van de geluidsovertreding gaan tekenen op het secretariaat van het circuit zelf (niets te maken met de MSSZ) waar de man van dienst mijn prijs voor meest onbeschofte klootzak van het jaar krijgt. Laat ons zeggen dat het een "tot tien tellen, even rustig blijven ademhalen" momentje was.

De 14e heeft gelukkig veel goed gemaakt. Het was de eerste dag van MotoAcXtion en de sfeer was enorm leuk. Gelukkig niet zo veel volk als vorig jaar (die komen misschien allemaal nog op de 2e dag :-) maar genoeg volk voor een gezellige drukte op de tribunes en in de paddock (minstens een paar duizend man). Eindelijk nog eens rijden voor publiek. Traditiegetrouw was ik niet de enige die daar op kickte; er heerste op de baan veel meer een racy sfeertje dan op een gewone vrij rijden dag. Gecombineerd met een heel aantal rijders die hun kunnen "een beetje hoog hadden ingeschat" (lees: deelnemen in de snelle groep terwijl ze ronduit traag waren) gaf dit dus aanleiding tot het betere inhaalwerk. De leukste was een rijder die zo overdonderd was door al die snellere piloten dat hij midden in de Villeneuve chicane bijna tot stilstand was gekomen. Ik denk dat ik de 4e rijder was die hem voorbijstak op minder dan 2 seconden tijd, langs binnen over de curbstones, terwijl een andere rijder hem tegelijk langs buiten passeerde. Midden in de chicane ... Jongen, als je dit leest, dat was ook voor mij een nieuwe ervaring, zo'n chicane-sandwich :-)

De tijden waren vrij goed, 1:52 als er vlot kon worden voorbijgestoken, iets trager als het moeilijker ging. Ik heb trouwens applaus gekregen van het publiek toen ik bij het aanremmen voor de Jacky Ickx misschakelde en in een valse neutrale terecht kwam om dan vervolgens alles toe te gooien met de koppeling in (om terug op te schakelen): mooie stoppie, al zeg ik het zelf! :-) In de paddock had ik de party tent opgezet (bedankt voor de hulp Thomas!) en het Banzai Racing sponsorbord opgehangen. Tussen de sessies de moto mooi vooraan geparkeerd, aan de remorque een aantal banden te koop. Het had succes; bijna niemand is voorbijgelopen zonder minstens eens te komen kijken en ook vaak een praatje te slaan. De banden zijn - op 1 na - trouwens allemaal verkocht.

[ terug naar nieuwsitems ]