Wedstrijdverslag Dirk - Club MET (Zolder) - 18 augustus 2003

Aangezien Pieter in zijn verslag het algemene verloop van de dag reeds geschetst heeft, hier nog enkel mijn kijk op de 2 stints die ik gereden heb.

Toen ik de eerste keer de baan op ging lagen er nog steeds een aantal plekken niet helemaal droog maar de ideale lijn was wel volledig droog. Pieter had net een erg snelle stint gereden dus de druk was groot om er ook alles uit te halen, ook al omdat de sponsors toekeken. En zo heb ik dus echt snel gereden met op een gegeven moment voor de eerste keer een 1:49! Een nieuw persoonlijk record. Geweldig gevoel ...
Burn baby burn (18/08/2003)
Ergens in de sessie werd ik voorbijgegaan door een Spazio Lady. Ik vond dat dat niet kon ;-) dus volop in de achtervolging gegaan. Drie rondjes later (en nog steeds niet ingehaald) vond ik toch dat ze wel erg hard ging ... en plots zag ik dat ik al heel die tijd Nico Hautekiet gevolgd had. Lachen ...

Voor mijn tweede sessie lag de baan nog nat van de regen, of beter gezegd: de ideale lijn lag droog over een breedte van een kleine meter. Zolang je daar op bleef kon je gas geven maar alles daarbuiten lag er ronduit vettig bij. Dat maakte dus dat inhalen een erg hachelijke onderneming werd en inderdaad ... ik ben in die sessie erg weinig voorbij gestoken :-) Behalve oa door Eddy Bröker die op de sacramentsheuvel voorbij kwam om vervolgens bij het uitkomen van de Villeneuve chicane een beetje van de lijn af te wijken. Eddy zette wijselijk de motor rechtop en maakte een ommetje door het gras. Aangezien ik altijd vriendelijk ben tegen kampeerders en andere groene jongens heb ik nog even getoeterd toen ik hem op mijn beurt voorbij ging. Yek, yek ... (Had ik al vermeld dat Eddy als gastrijder uitkwam voor HZ Racing? ;-)

De rest van de sessie verliep erg goed en na afloop stonden we nog steeds erg hoog geklaseerd. Wel had ik gemerkt dat de achterband de laatste rondjes duidelijk grip kwijt speelde en dus heb ik na het afvlaggen van de wedstrijd maar even een burn out gedaan in de pitlane om Pieter te verwelkomen (er plakt nog steeds asfalt in).


[ terug naar nieuwsitems ]