Wedstrijd Club MET (Zolder): Wisselvallig ... - 1 juni 2004

De race op 31 mei was voor Banzai Racing ... wisselvallig. Net als het weer. De eerste uren van de race heeft het regelmatig even geregend, net genoeg om delen van de baan nat te leggen maar niet genoeg om alles echt doornat te maken. Dit had als gevolg dat er dus in de pitboxen druk regenbanden werden omgelegd die dan 10 minuten later er weer af werden gehaald etc ... Beetje frustrerend allemaal: niets zo erg voor de pitcrews als dit weer!

De weersomstandigheden waren natuurlijk voor alle teams dezelfde maar ons heeft het toch wel erg parten gespeeld, meer bepaald in de laatste 5 minuten van de wedstrijd! De onvoorziene wissels in functie van wiens moto de juiste banden had, gecombineerd met een rode vlag situatie in het derde uur van de wedstrijd maakte dat we op ongeveer 50 minuten van het einde van de wedstrijd Sax de baan op stuurden. Eigenlijk hadden we voordien afgesproken om nog een wissel uit te voeren, maar toen we door hadden dat het effectief nog slechts 50 minuten waren begonnen we te hopen dat Sax zou kunnen uitrijden, temeer omdat we op de monitor zagen dat niet minder dan 5 teams op minder dan een minuut achter ons lagen in de rangschikking. Als je dan weet dat je in de Pirelli Challenge (ieder rijdt met eigen moto; enkel transponder wordt gewisseld) een goede minuut verliest met een wissel ... Op 10 minuten van het einde deed Sax teken dat hij wou binnenkomen, waarop de crew het - ge´mproviseerde - signaal "6T" gaf, waarmee we dus wouden aangeven dat hij nog maar 6 rondes te gaan had. Toen Sax echter bij de volgende doortocht druk naar zijn benzinetank gebaarde wisten we het wel; hij moest binnenkomen. Uiteindelijk is Pieter noodgedwongen nog de baan op gegaan voor 3 (drie!!!) rondes; een wissel die ons dus 5 plaatsen heeft gekost. Aaaaaargh.

Een algemene frustratie was ook dat je met de constant wisselende weersomstandigheden moeilijk in het juiste ritme kon komen. Niemand van onze piloten heeft zijn beste tijd zelfs maar benaderd, alhoewel Sax op het einde toch mooi regelmatig 1:47 aan het draaien was. Verder nog goed nieuws: zowel Pieter als Sax hadden ervaren en enthousiaste medewerkers meegebracht, wat maakte dat we eindelijk een volledige crew hadden om ons bij te staan. Zonder die jongens (en meisjes!) hadden we nooit het resultaat gehaald dat we nu toch nog hebben (27e). Waarvoor dus enorm bedankt! (En dank u Georgette voor de bevoorrading 's morgens!)

Foto's: Rudi Waem en Philippe Aper.


[ terug naar nieuwsitems ]