Wedstrijd Club MET - 1000 km van Zolder - 27 juli 2004

Voor de 1000km was Banzai Racing weer compleet, ttz Sax was opnieuw van de partij. Niet min aangezien hij recht vanuit Dijon kwam waar hij op zondag in de Kawasaki Cup een 6e plaats had behaald. Zonder onze Sax hadden we in de trainingen op zondag een 51e plaats op de grid gehaald met een tijd van 1:53 ... gene vette dus. Gelukkig ging het in de wedstrijd veel beter. Pieter heeft de start genomen en draaide al snel lagere tijden. Aangezien Sax nog druk bezig was met de moto om te bouwen (originele uitlaat, Pirelli banden, startnummers, ...) hebben Pieter en Dirk het grootste deel van de voormiddag gereden en in die tijd al heel wat plaatsen goed gemaakt. Dat is het voordeel van gelijkwaardige rijders; onze kwalificatietijd was zeker niet snel maar het was wel een tijd die we allebei vlot rijden. In nogal wat andere teams zorgt de snelste piloot voor een beste tijd maar zodra de (veel) tragere piloten van het team dan de baan op komen pakken wij plaatsen! En zodra dan ook Sax op het toneel verschijnt gaat het nog sneller :-)

Voor het eerst sinds we deelnemen aan de Club MET hebben we trouwens ook tijd verloren in de pitlane. Niet echt iemands schuld maar natuurlijk wel hinderlijk. Eerst was er ongeveer 60 seconden straftijd omdat de nummers op de zijkant van Pieter's R6 blijkbaar niet leesbaar genoeg waren. Dan nog eens 20 seconden omdat één van de transponderwissels niet vlot verliep en dan nog maar eens ongeveer 60 seconden voor een zwarte vlag voor Sax. Grrr ... En om het helemaal compleet te maken: toen het begon te regenen kreeg Dirk zijn achterwiel maar niet gemonteerd. Het was soms al niet gemakkelijk op de CBR900 maar nu op de CBR1000 is de remklauw nog moeilijker in te passen. Minstens 10 minuten te lang heeft Pieter moeten doorrijden in de regen op Supercorsa's ...

Aan de pitcrew heeft het in elk geval niet gelegen! Hulp in overvloed van Kristof, Bart, Jo, Katelijne en nog een paar anderen. Nog maar eens een welgemeend bedankt! Zonder deze mensen hadden we het waarschijnlijk gewoon niet gehaald. Ook geen rode vlaggen deze keer - toch eerder uitzonderlijk in een 8h race - dus na een korte periode regen zat het tempo er al snel opnieuw in voor al onze piloten. In de namiddag reden zowel Pieter als Dirk bijna constant tijden onder de 1:53. In de laatste sessie die door Dirk werd gereden werd er naar het einde toe zelfs constant 1:50, lage 1:51 gereden maar het heeft niet mogen baten: de Spazio Ladies hebben ons verslagen met 19 seconden. Snif. Alhoewel "ladies" natuurlijk een beetje relatief was; enkel Caroline heeft als Lady gereden (Cindy met vakantie en Natasha geblesseerd).

Einduitslag: 30e plaats wat gezien de startpositie dus bepaald niet slecht was. Iedereen tevreden, niemand gevallen, alhoewel het voor Dirk een paar keer close was: drie valpartijen vlak voor hem waarbij het soms echt wel mikken was om de brokken te vermijden. CBR1000RR feedback: motor presteert beresterk en staat voor Zolder ideaal met een groter tandwiel achter. Powerwheelies bij het opkomen van het recht stuk en heel wat (snellere) piloten op 600's gefrustreerd :-)))


[ terug naar nieuwsitems ]