Eerste wedstrijd Club MET - Zolder - 25 april 2005

Banzai Racing heeft zijn eerste wedstrijd in de nieuwe bezetting gereden! Na het verdwijnen van Pieter als vaste piloot bestaat Banzai Racing nu uit Sebas Decrits en Dirk Jacobs. Sebas en Dirk rijden vrij gelijke tijden wat maakt dat het team mooi homogeen is. Alhoewel de prestaties van Sebas wel laten vermoeden dat Dirk zich zal mogen reppen ... Sebas had de laatste keer op Zolder gereden in 2003 maar draaide na amper 2 uur trainingstijd wel vlot 1:50!

Met het (voor 2005) wegvallen van de Spazio ladies leek het alsof Banzai Racing zijn belangrijkste "tegenstander" kwijt was, maar gelukkig vallen er miraculeuze wederopstandingen te noteren :-) Pieter - die "waarschijnlijk geen Club MET meer ging rijden" - is teruggekeerd met het Thybo racing team, met Arne en James. Voila; tegenstanders! Trouwens, Henk Deblauwe - gastpiloot Banzai Racing 2003, die *zeker* nooit meer ging racen - heeft een plaatsje veroverd bij het Kawasaki Guest Team, meer bepaald voor de Club MET race van volgende maand. Het bloed kruipt ...

De trainingen verliepen droog, ttz met bijna constant een paar druppeltjes maar niet genoeg om de baan ook maar enigzins nat te krijgen. De wedstrijd zelf was een ander paar mouwen qua weer ... Bij de start was alles nog droog, dus het werd een Le Mans start die door Dirk werd genomen. Traditioneel werd dit geen groot succes maar het was een 4-uurs wedstrijd dus er was nog niets verloren. Pieter startte 4 plaatsen achter Dirk maar kwam reeds in de eerste linkse voorbij. Dat was te verwachten ... Na 2 rondjes was Pieter opnieuw vlot voorbij gestoken dus dat zag er goed uit voor het duel Banzai-Thybo. Maar al na een half uurtje begon het weer langzaam slechter te worden en werd het een beetje gokken wie regenbanden zou leggen en wanneer. Na de eerste wissel reeds Sebas een tijdje (met droge banden) op een gedeeltelijk natte baan terwijl Dirk de regenbanden monteerde. Toen Dirk opnieuw de baan op ging was er echter al opnieuw een droog spoor zodat hij besliste niet al te lang op de baan te blijven met die banden. Bij de volgende wissel ging Sebas nogmaals met droge banden de baan op maar na een code rood was de baan opnieuw erg nat geworden, dus Sebas mocht al onmiddelijk terug binnen komen om ook regenbanden te monteren. En bij de volgende wissel zijn kostbare minuten verloren ... Dirk kwam na zijn sessie binnen om te checken of dit reeds klaar was maar dit was nog niet het geval - Sebas was net begonnen met wisselen; ttz pas toen het echt duidelijk werd dat het weer niet beter meer zou worden - dus Dirk ging nog voor 15 minuten opnieuw de baan op. Tenminste, dat was de bedoeling - na 1 ronde stond de benzine in reserve dus 15 minuten had misschien net niet gekunnen ... niet te riskeren en dus opnieuw binnen voor een snelle tankbeurt. Grrrr ...

Nadien is de baan constant nat gebleven. Gelukkig is Sebas een goede regenrijder. Bij Dirk hangt het er vanaf; als het volledig regent rijdt hij tijden die perfect overeen komen met zijn droge tijden (niet geweldig maar wel goed) maar bij een half natte baan is het huilen met de pet op. Uiteindelijk is Banzai Racing over de streep gekomen als 26e algemeen, 8 plaatsen na Thybo Racing. Op 48 teams is dit niet slecht, zeker niet voor een team dat voor de eerste maal in deze bezetting reed met 2 piloten. Het is bijna enkel dat laatste dat ons kostbare tijd en plaatsen gekost heeft. Thybo (net als veel andere teams) reed met 3 piloten waarvan 1 in reserve die van in het begin klaar stond op regenbanden ... goed voor hen, pech voor ons met dit weer.

Een geslaagde eerste wedstrijd van het seizoen, met dank aan Michael voor het werk in de pitlane (die gekidnapt was van het team Koen De Wever / Nico Hautekiet; ze hadden toch hulp genoeg :-) Koen en Nico hebben trouwens de 2e plaats behaald in de categorie 600cc! Verder waren er vooral - voor ons - vrij onbekende namen op het podium, zeker in de +600cc met het wegvallen van Danny Scheers (na vorig jaar gestopt) en Geudens/Nicasi - den Eddy en de Witte - (uitgevallen). Er waren erg weinig valpartijen ... tot het begon door te regenen. Sommigen laten het tempo dan wat veel zakken (zoals Dirk :-), sommigen wat te weinig (een hele hoop anderen). En nog anderen ... die brengen koffiekoeken mee voor de piloten: merci Georgette!

Foto: Dirk Bruggen (14/4/05)

[ terug naar nieuwsitems ]