Tweede wedstrijd Club MET - Zolder - 23 mei 2005
Sebas, Dirk, Tom
De tweede wedstrijd was ... incidentrijk. Een 34e plaats is niet geweldig maar als je ziet hoeveel pech we hebben gehad ...! First things first ... Voor deze wedstrijd was onze gastrijder Tom Hemmerijckx die voordien nog zo goed als nooit op Zolder had gereden en er absoluut het beste van wou maken. Vaste piloot van dienst Sebas nam de start en kwam goed weg ... om na 7 ronden al terug binnen te komen wegens een code rood. Sebas was zeer goede tijden aan het draaien (1:49) en verbeterde na deze onderbreking zelfs zijn persoonlijke beste tijd met een 1:48, tevens de beste rondetijd voor Banzai Racing in de wedstrijd. Niet lang nadien kreeg hij echter een zwarte vlag en er werd besloten van deze doorkomst dan maar gebruik te maken om Dirk te laten overnemen. Vastbesloten om ook goede tijden te draaien vloog Dirk erin en draaide bijna constant 1:50 ... tot na 10 rondes plots een piloot hem uitremde voor de Rode Kruis bocht en vervolgens in de bocht zelf onderuit ging. Dirk wist de piloot nipt te ontwijken maar de gevallen moto knalde tegen zijn linkervoet. Nog steeds ging hij niet onderuit maar het werd wel snel duidelijk dat het schakelpedaal verplooid was en vast zat. Na een stevige stamp kraakte de versnelling toch in derde maar afschakelen was onmogelijk. In plaats van binnen te rijden - en zeker tijd te verliezen doordat Tom nog niet klaar was - besliste Dirk nog één ronde te doen om de pit crew te verwittigen dat hij zou binnenkomen. In dit trage rondje (toch nog 2:00) kwam Pieter van Thybo Racing voorbij - die rondes voordien reeds was gepasseerd. Grrrr ... bye bye voorsprong. Tom stond inderdaad klaar zodat het tijdverlies beperkt was en Dirk kon beginnen repareren.

Tom draaide mooi rondjes van 1:54 - met een beste tijd van 1:53 - maar kwam al na 13 rondjes opnieuw binnen. "Alles geven" is een vermoeiende bezigheid ;-) Nadien volgden 2 snelle en incidentloze stints van Sebas en Dirk waarna Tom opnieuw de baan op ging. Maar niet voor lang ... na 5 rondjes probeerde Tom een piloot af te schudden die hem in elke bocht ophield maar op elk recht stuk opnieuw voorbij kwam. In pure Banzai stijl remde Tom heldhaftig laat voor de 1e linkse en ... game over. Schuivend de grindbak in. Waarna Tom rechtspringt, valt (klassiek), opnieuw rechtstaat en met de transponder een sprintje inzet naar de pitbox. De meesten onder ons waren danig onder de indruk maar Hans vd Ven - die kort nadien even langs kwam - niet helemaal. Nadat hij Tom eerder al berispt had voor te snel rijden in de pitlane kwam hij nu even uitleggen dat er van een piloot toch ook verwacht werd dat hij *eerst* de baanposten zou helpen zijn eigen moto weg te slepen. Alhoewel Tom toch overduidelijk - in de ogen van het team - bewezen had dat hij absoluut de Rookie vd Dag was (en misschien zelfs wel een team trofee en/of een pechprijs verdiend had) deelde Hans nadien deze mening blijkbaar niet. ;-) Damn.

Met nog een uur te gaan kon Sebas net niet uitrijden en uiteindelijk ging Dirk dus als 34e algemeen over de streep. Met al deze perikelen samen is Banzai Racing toch ongeveer 5 minuten kwijt geraakt wat zich vertaalt in ongeveer 3 ronden ... exact de achterstand op het Thybo team. Double damn!! Niets aan te doen; ook als niemand fouten maakt kan je tijd verliezen ... gewoon pech. Trouwens, de enige reden dat we *slechts* 5 minuten zijn kwijt geraakt is het prima werk van Lot aan de pitmuur. Waarvoor hartelijk dank! (Georgette, bedankt voor de koffiekoeken - Pieter, bedankt voor de hulp na Tom's crash) Ook de mechanieker van het Hautekiet team heeft ons geholpen ... merci. Nico en Koen stonden trouwens alweer op het podium; 3e plaats in de klasse 600cc! Proficiat!

Wie de avonturen nog eens ronde per ronde wil volgen kan hier de rondetijden met commentaar bekijken.


[ terug naar nieuwsitems ]